Siitepölyallergia

Siitepölyallergian oireisiin saat nopean avun etävastaanotolta. Tarjoamme ilmaisen hoidon tarpeen arvion!

Siitepölyallergian hoito etävastaanotolla

Siitepölykausi alkaa keväällä ja kestää loppukesään. Siitepölyallergiasta kärsii noin 20% suomalaisista. Oireista yleisin on allerginen nuha, mutta myös yskää ja hengenahdistusta ilmenee paljon. Moni sinnittelee arkea rasittavien allergiaoireiden kanssa liian pitkään. Lääkehoito tulisi aloittaa hyvissä ajoin, jotta lääkkeen vaikutus ehtii muodostua. Meiltä saat avun nopeasti. Tule etävastaanotolle, niin katsotaan juuri sinulle sopiva hoitomuoto. Hoitajamme ja lääkärimme palvelevat sinua!

Siitepölyallergian oireet ja hoito

Yleisimmät oireet

Siitepölyallergian yleisimpiä oireita ovat: vesinuha, aivastelu, tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, Silmien punoitus, kutina tai vetisyys, atooppinen ihottuma, väsymys ja kuume. Lääkärisi.fi-ammattilaiset arvoivat oireesi ja antavat sinulle tarvittavan hoidon.

Oireilua aiheuttaa

Oireilua aiheuttavat mm. lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Siitepölyallergiaan voi liittyä ns. ristiallergioita ruoka-aineiden kanssa. Esimerkiksi koivuallerginen voi saada oireita kypsentämättömistä juureksista ja hedelmistä.

Siitepölyallergian hoito

Siitepölyallergian hoitomuoto määräytyy oireiden mukaan. Tavallisesti allergiaa hoidetaan antihistamiinilla, kortisonia sisältävillä nenäsumutteilla tai silmätipoilla. Lääkehoito tulisi aloittaa hyvissä ajoin, jotta lääkkeen vaikutus ehtii muodostua. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä.

Mikäli oirekuvaan kuuluu hengenahdistusta ja yskää, on syytä tutkia keuhkoja paremmin. Keuhko-oireisiin lääkäri määrää tarvittaessa astmalääkityksen sekä tarvittavat keuhkojen tutkimukset. Tule etävastaanotolle, niin katsotaan juuri sinulle sopiva hoitomuoto!

Apu chat-vastaanotolta

1. Aloita chat

1. Aloita chat

2. Tunnistaudu

2. Tunnistaudu

3. Täytä oirekysely

3. Täytä oirekysely

4. Olet vastaanotolla

4. Olet vastaanotolla


Ilmainen hoidon tarpeen arvio, maksat vain mikäli voimme auttaa sinua. Hinta 39,90 €.

Avaa etävastaanotto

Vastaanotolla missä vain

Etävastaanotollemme pääset ripeästi ja mukavasti vaikka omalta kotisohvaltasi. Vastaanotollamme on hoitotakuu, joten maksat käynnistäsi vain, jos ammattilaisemme voivat auttaa sinua esimerkiksi hoito-ohjeen tai lääkitysarvion avulla.

Lue lisää etävastaanotosta

Yleisesti vastaanotollamme hoidettuja vaivoja

bullet Ihosairaudet

Akne, ihottumat, ihotulehdukset ja kynsioireet

bullet Silmäoireet

Silmätulehdukset, allergiset silmäoireet, kuivasilmäisyys

bullet Allergiaoireet

Allerginen nuha ja siitepölyallergiat